URA: Izvještaj EU konstatovao ekocid Crne Gore, Marković da podnese ostavku

“Ako to ne učini, biće jasno da njegova Vlada ciljano uništava Crnu Goru, na način koji je gori od bilo kojeg okupatora u istoriji naše zemlje. Njegova vlada uništila je gotovo svako prirodno dobro zemlje. Od sjevera do mora građani su gerilski branili prirodne ljepote a mnoge nijesu odoljele pod bahatošću i korumpiranošću državnih funkcionera”, poručili su iz ove partije.
 
“Crna Gora stagnira, pa čak i uveliko nazaduje u mnogim oblastima što se tiče evropskih integracija i to pokazuje najnoviji izvještaj sa briselske adrese, a posebno je skandalozno to što u njemu stoje samo negativne ocjene što se tiče poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene”, ističu oni.
 
Naglašavaju da u izvještaju stoji potvrda da su svi subjekti koji su skrećali pažnju na devastaciju prirode Crne Gore bili u pravu i da zbog te činjenice mnogi moraju da ponesu odgovornost.
 
“U izvještaju stoji da je devastirana Tara, da se nacionalnim parkovima ne upravlja na dobar način, da su građani odbranili Crno jezero i Bukovicu od ekocida i da je Vlada to posmatrala slijepo, da Vlada ignoriše inicijative i peticije za spas Sinjajevine, da je kvalitet vazduha poražavajući u svim gradovima, da se otpadom ne odnosimo na pravi način, da se resursom voda ne odnosimo na pohvalan način, da nemamo stručnjake za zaštitu životne sredine, da je krivolov u porastu i da MHe koje Vlada favorizuje nijesu za dobro životne sredine i građana”, navode oni.
 
Iz URE kažu i da će nastaviti da se bave odbranom prirodnih bogatstava Crne Gore i da će o svemu ovome konsultacije zatražiti i od svojih partnera Evropskih Zelenih, zaključujući da Crna Gora sa DPS-om na vlasti nikada neće ući u Evropsku uniju.