URA i Demokrate predali listu: Hrabro nastavljamo borbu protiv organizovanog kriminala

,,Naša lista je pobjednička lista. Nju čine kako iskusni političari i političarke, tako i nova lica za koja smo sigurni da će dati dodatnu vrijednost i energiju našoj borbi. Ova koalicija osnov je građanskog bloka koji će se, vjerujemo, u perspektivi širiti i okupljati progresivne snage kojima jeste ključni cilj da Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije (EU)“, saopštila je večeras, prilikom predaje liste za predstojeće parlamentarne izbore koalicije okupljene oko Građanskog pokreta URE i Demokratske Crne Gore pod sloganom „Aleksa i Dritan – Hrabro se broji“, politička direktorka URE Ana Novaković Đurović.

Ona je pozvala sve one koji dijele slične vrijednosti da postanu dio građanskog bloka. ,,Naša koalicija biće ključni akter političkih dešavanja u Crnoj Gori. Mi za protivnika imamo samo mafiju i organizovani kriminal. Borbu protiv korupcije smo započeli i želimo podršku građana i građanki da taj proces nastavimo. Završetak tog procesa znači i održivi ekonomski napredak naše zemlje. Za odluke koje su nas dovele do ovog gdje smo sada, bila je potrebna hrabrost i hrabro nastavljamo dalje“, istakla je Novaković Đurović.

Predaji liste prisustvovali su funkcioneri URE i Demokrata Mileta Radovanić i Zdenka Popović, kao i nova lica sa izborne liste.

U vrhu liste URE su aktuelni premijer Dritan Abazović, poslanik Miloš Konatar, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, kao i nova lica – Milena Vuković Sekulović koja je nedavno izabrana za potpredsjednicu partije, Zoran Mikić, izvršni direkor URE, generalni sekretar Mileta Radovanić, zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević, predsjednik nikšićkog odbora URE Dušan Golović…

Na listi Demokrata nalaze se poslanici Momo Koprivica, Zdenka Popović, Boris Bogdanović, Dragan Krapović, zatim gradonačnici Kolašina, Herceg Novog i Kotora Vladimir Martinović, Stevan Katić, Vladimir Jokić…, kao i nova lica – Anđela Peković bivša portparolka Demokrata i odbornica u Skupštini Opštine Nikšić, Damjan Ćulafić, potpredsjednik Opštine Berane, Momčilo Leković, odbornik u Skupštini Opštine Bar, Duško Stjepović, potpredsjednik opštine Danilovgrad, Aleksandar Klarić, generalni sekretar Skupštine Crne Gore…

Listu koalicije Demokrata i URE, prema riječima člana Predsjedništva Demokrata Nikole Rovčanina, čine hrabri ljudi koji donose hrabre odluke, 7 magistara, 9 doktora, preko 95% visokoškolaca, kao i veliki broj novih lica koja su već prepoznata u društveno-političkom životu Crne Gore.

“Vaš glas je vaša moćna poruka mafiji, jer mafija ne predstavlja Crnu Goru, ne predstavlja ono što Crna Gora jeste. Mafija nije sinonim za pravu Crnu Goru, niti odražava njenu pravu suštinu. Oni se možda mogu hvaliti bogatstvom, ali mi se danas ponosimo snagom našeg zajedništva. Ovaj predivan prostor, nikada neće biti igralište za mafiju. To im nećemo dozvoliti, jer smo mi i hrabri i odlučni u zaštiti naših vrijednosti, poštenja i našeg integriteta”, kazao je Rovčanin.

Rovčanin je istakao da je vrijeme da se ponovo uspostavi tačna slika Crne Gore, da je u svijetu predstavimo modernom, evropskom, građanskom. “0% koruopcije znači skoro 2 milijarde prihoda, koji se kradu od naroda Crne Gore. A, to je više od novca. I od sada brojimo savku školu, i svaki metar novog auto-puta i svako novo radno mjesto isvaki rast plata, penzija i socijalnih davanja i novih investicija, zaključio je Rovčanin.