URA i CIVIS: Registar za osobe sa autizmom prvi korak ka poboljšanju njihovog položaja u Crnoj Gori

Na predlog poslanika Crno na bijelo i potpredsjednika URA Miloša Konatara Odbor za zdravstvo kojim je predsjedavao dr Srđa Pavićević je podržao izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim je predviđeno osnivanje Nacionalnog registra za osobe sa autizmom.

Poslanik Konatar je na inicijativu roditelja, staratelja i predstavnika Fondacije “Ognjen Rakočević”, NVO “Staze” i Nacionalne asocijacije roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore „NARDOS“ podnio predlog izmjena zakona, što je danas Odbor za zdravstvo podrža uz podršku i svih poslanika koji su učestvovali u današnjoj raspravi u Skupštini Crne Gore.

Osnivanje registra predstavlja samo prvi korak ka sistemskim rešenjima i donošenju ozbiljne strategije pomoći djeci, roditeljima i starateljima kroz sisteme zdravstva, školstva i socijalne pomoći, naglasio je poslanik Konatar.

Na kraju, Konatar se zahvalio svim poslanicima na podršci, a posebno predstavnicima Fondacije “Ognjen Rakočević”, NVO “Staze” i Asocijacije “NARDOS” koji su i inicirali ove izmjene zakona.