URA: Dok je Abazović bio na vlasti kriminalci su se zatvarali, a sada se puštaju na slobodu

“Koliko su kriminalni klanovi bili “relaksirani” za vrijeme Vlade Dritana Abazovića najbolje govore činjenice, a ne saopštenja PES-a, koja kao da pišu Duško Golubović i Zoran Lazović. A činjenice kažu sledeće, preko 200 najozloglašenijih kriminalaca ne nalazi se više na crnogorskim ulicama, institucije su u velikoj mjeri oslobođene uticaja kriminalnih klanova i na njihovo čelo su došli ljudi koji su svojim integritetom i poštenim radom dali ogroman doprinos borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, zahvaljujući Dritanu Abazoviću i Filipu Adžiću uspostavljena je saradnja sa Europolom, zbog koje sada imamo dostavljene SKY prepiske koje su u većini slučajeva osnova dokaznih postupaka koje sprovodi Specijalno državno tužilaštvo, desile su se i najveće zapljene cigareta i narkotika ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, pa i u Evropi”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su dodali da za vrijeme dok je URA bila na vlasti, napisano je na hiljade tekstova u kojima su pojedine političke partije i mediji bliski određenim kriminalnim strukturama konstatno targetovali ljude koji su davali ključan doprinos u borbi za pravdu i da su njihova najčešća meta bili upravo Dritan Abazović i URA i da je svima u Crnoj Gori jasno zbog čega. Jer kako kažu, mafija napada uvijek samo one koji štete njenim interesima, a miluje one koji rade u njenu korist.

“Od kad su URA i Dritan Abazović preuzeli sektor bezbjednosti želja kriminalnih organizacija je bila samo jedna, da se URA izbaci iz vlasti. Zato se Zoran Lazović i javno radovao formiranju Spajićeve Vlade u kojoj neće biti URE. Veće radosti za kriminalce od vašeg dolaska na vlast nije bilo od 2020. godine, obradovali ste finansijere koji velike nade polažu u vaš Pokret Evropa sad. Zbog toga ste odmah i krenuli na ljude koji su prepoznati kao borci za pravdu, pa ste tako pohitali sa smjenom direktora Uprave policije, najavili smjene šefa SPO-a i direktora ANB-a, koje vam na sreću Crne Gore, a na žalost kriminalnih klanova, još uvijek ne polaze za rukom”, poručili su iz URE.

“Dok su URA i Dritan Abazović bili na vlasti kriminalci su se zatvarali, a sad se puštaju na slobodu. Ali to ne treba građanke i građane da čudi, jer se kod funkcionera pokreta Evropa sad ogranizuju proslave poput one u Beranama. I za kraj, jedno nagradno pitanje za PES – ko je bio u lokalu vašeg poslanika pola sata prije nego je došla policija i napravila raciju i ko je tom licu javio da se udalji?”