URA: Crnogorski rukometaši zaslužuju veću podršku i poštovanje Ministarstva sporta

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su povodom izjave ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića koji je saopštio da rezultat crnogorskih rukometaša na Evropskom prvenstvu nije za čestitku.

“Svaki plasman na veliko takmičenje je sam po sebi veliki uspjeh za Crnu Goru, a ako uz to stigne i još neki pozitivan rezultat onda je to nešto što mora biti za ponos svima nama i zaslužuje čestitku. U prirodi našeg društva je da uvijek od naših sportista očekujemo više i preko njihovih realnih mogućnosti, ali naša muška rukometna reprezentacija je na ovom takmičenju definitivno na najljepši mogući način prezentovala Crnu Goru i pokazala svojom borbom i sjajnim igrama da može da parira i najjačim reprezentacijama svijeta i da joj je bilo potrebno samo malo sreće da ostvari još bolji rezultat”, poručili su iz URE.

“Crnogorski rukometaši zbog svega toga zaslužuju poštovanje i mnogo veću i suštinsku podršku Ministarstva sporta i mladih i ministra Dragoslava Šćekića, kako bi na narednim takmičenjima ostvarili još bolje rezultate”, zaključili su iz URE.