URA će amandmanski podržati povećanje plata prosvjetarima

“Građanski pokret URA podržaće u Skupštini amandmanskim djelovanjem zahtjeve prosvjetara za uvećanja zarade za 10%, kao što je to predvidio potpisani Granski kolektivni ugovor, ukoliko premijer Milojko Spajić ne ispuni svoje zakonske obaveze”, istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE navode da ne mogu povećanje budžeta za Kabinet premijera i Generalni sekretarijat Vlade od 2,1 milion eura, koji služe za bahaćenje premijera, službene ručkove i reprezentacije, biti važnije od zarada naših profesora i nastavnika.

“Ponosni smo što je 43. Vlada Dritana Abazovića značajno poboljšala uslove rada prosvjetnih radnika potpisivanjem Granskog kolektivnog ugovora sa kojim su od 1. januara 2023. uvećani svi koeficijenti složenosti od 20% do 45% i predviđeno uvećanje od 1. januar 2024. za dodatnih 10% za svih 13.893 službenika Ministarstva prosvjete”, naglasili su iz URE.

Iz URE su zaključili da neće dozvoliti da Vlada Milojka Spajića obesmisli sve postignuto i Crnu Goru izloži sudskim sporovima vrijednim više stotina miliona eura.