URA Bijelo Polje: Staćemo u odbranu Bistrice, najoštrije osuđujemo tajne pregovore o njenom uništenju

Napominju da je mjesto Bistrica od neprocjenjive vrijednosti, a da je ono što je najviše krasi rijeka Bistrica koja potiče od Đalovića pećine a o čijoj valorizaciji  i razvoju turizma na tom području slušaju duži period od državnih i lokalnih vlasti.
“Pitamo se da li je normalno da ljudi koji žele da valorizuju Đalovića pećinu kao prirodni potencijal u smislu razvoja turizma i revitalizacije sela Bistrice, koje je mahom već iseljeno, i “lokalni stručnjaci” kojima je narod dao povjerenje, tajno sastanče ne bi li ućarili neku sitnu korist za sebe pregovarajući sa koncesionarima i dajući im podršku da se Bistrica stavi u cijevi”, ističu iz odbora URA u Bijelom Polju.
 Iz ove stranke ukazuju i da su izričito protiv stavljanja rijeke Bistrice u cijevi, i narušavanja valorizacije Đalovića pećine, odakle je izvorište rijeke Bistrica.
“Kako je moguće razvijati turizam i valorizovati jednu prirodnu ljepotu, a pritom uništavati drugu, koja je izvor ljepote sela i simbol bistrine i neprocjenjivog blaga koje krasi samu Bistricu. Grupi mještana koja tajnim sastančenjem sa koncesionarima trguje i pregovara, a da za to nemaju saglasnost mještana Bistrice a ni građana Bijelog Polja poručujemo da im nećemo dozvoliti da na najbrutalniji način uništavaju prirodne potencijale grada, bilo da je u pitanju, Bistrica, ili prelijepa Lještanica”, poručuje iz bjelopoljske URE.
Na kraju kažu i da će podržati najavljeni protestni skup zakazan za 19. oktobar u 12h ispred Opštine Bijelo Polje a protiv izgradnje MHE na Bistrici.