URA: Bečič i Bogdanović radikalizmom guše građansku Crnu Goru

,,Zabrinjava neprimjereno ponašanje Demokrata koje u posljednje vrijeme konstantno šire dezinformacije i spinove, gradeći politiku na antievropskim, antidemokratskim, desničarskim i fašističkim vrijednostima, sa oblicima ekstremizma”, naveli su iz Građanskog pokreta URA. 

Iz URE navode da je začuđujuće da partija Alekse Bečića u posljednja tri mjeseca u kontinuitetu poziva na destabilizaciju i nepoštovanje Ustava, izazivanje institucionalne i parlamentarne krize, ne želeći da daju doprinos prevazilaženju problema, a sve zbog sitnih partijskih računica i očuvanja fotelja. Iz URE još naglašavaju da se crnogorska javnost skoro mogla uvjeriti u krajnje desničarski javni diskurs Demokrata kada su sa zvaničnih partijskih kanala Demokrata i Bečića pozdravljeni skupovi na kojima su dominirale fašistička skandiranja na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a što su osudile i vjerske organizacije, političke partije i pojedinci. 

,,Žao nam je što su Demokrate, isključivo zbog 124 direktorske fotelje, od bar deklarativno proevropske stranke postale radikalno krilo Demohrišćanske partije, šta sve više liči na crnogorsku verziju pokreta Dveri. Nažalost, pokazalo se da oni samo brane partijske, a nikako državne interese Crne Gore. Bečić i Bogdanović očigledno guše građansku Crnu Goru. Građani prepoznaju kome je do očuvanja nacionalnih interesa, sveobuhvatnih reformi, stabilnosti, mira i prevazilaženja krize, a kome samo do zaštite fotelja”, zaključuju iz URE.