URA: Aerodromi i Montenegro airlines primjer kako partijsko rukovodstvo uništava nacionalno blago

Kažu da je Nurković priznao da je problem aerodrome loš partijski menadžment te kompanije odnosno menadžment koji je instalirao SD i DPS.
 
“Imamo suludu situaciju da je po logici Vlade Crne Gore lakše dati aerodrome u koncesiju nego li promijeniti partijski menadžment koji su sami instalirali. Takav način gazdovanja je u svim sektoima Vlade i to je nedopustivo”, ističu oni.
 
URA ističe da nema nikakvih valjanih razloga da država da Aerodrome na upravljanje koncesionarima, jer bi modernizacija i proširivanje kapaciteta zračnih luka u Crnoj Gori mogla da se izvede pomoću kredita koje bi Aerodromi mogli da servisiraju uz stručan kadar koji nije partijski obojen.
 
“Umjesto da imamo razvijene Aerodrome, koji ostvaruju daleko veće profite, imamo zarobljeno preduzeće opterećeno partijskim vojnicima, koje se bori za normalno funkcionisanje i opstanak. Potrebno je srediti Aerodrome i radikalno promijeniti način rada u njima, a ne dati ih u koncesije nekome ko će to isto uraditi – samo za svoj džep”, ukazali su u pokretu URA.
 
Navode da “ako mi ne možemo upravljati Aerodromima onda smo mogli dovesti menadžment koji to može”.
 
“Sačuvati nacionalno blago, a platiti inostrane stručnjake koji bi osmislili razvoj kompanije. Ista je stvar i sa nacionalnim avioprevozikom Montenegro airlines-om kojeg je loš partijski manadžment doveo u bankrot, naročito posljednjih sedam godina. I za njih Vlada traži rješenje, a Aerdorome pušta na doboš. Kakva nevjerovatna ekonosmka logika”, ironično se osvrću iz URE.
 
Iz URE smatraju, da ako ne bude ekonskomskog zaokreta, Vlada Crnu Goru vodi ka sunovratu.
 
“Zato nam odmah treba diskontinuitet i uvrštavnja mjera iz našeg ekonomskog programa “Posao za sve” u prioritene ekonomske mjere oporavka. Aerodoromi su najbolji primjer kako se od “zlatne koke” prelazi na “očerupano pile” kako bi novac završavao u privatne džepove onih koji su sigurno već napravili procentualni dil”, zaključuju oni na kraju.