URA: Abazovićeva Vlada nije povećala cijenu struje, ako je Spajić poveća prevariće građane

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili da su iz Pokreta Evropa sad sa poruka u kojima najavljuju povećanje cijene struje i prodaju akcija Elektroprivrede Crne Gore, prešli na vrijeđanje inteligencije građana, na nevješto opravdavanje takvih namjera i traženje u njihovom stilu izgovora u drugima.

“Možda u Pokretu Evropa sad misle da se povećanje cijene struje desilo onog istog septembra kada i bankrot Crne Gore, ali istina je samo jedna. Uprkos neviđenoj ekonomskoj krizi, inflaciji, skoku cijene električne energije svuda u svijetu i brojnim posljedicama korona krize, Vlada Dritana Abazovića cijenu električne energije nije uvećala ni za jedan jedini cent”, navode u reagovanju iz Građanskog pokreta URA dodajući da sa druge strane, “u potpuno finansijski stabilnoj situaciji i sa punim budžetom, nakon rekordne turističke sezone, Vlada Milojka Spajića žuri da poveća cijenu električne energije, a najavljuje i prodaju akcija Elektroprivrede Crne Gore”.

Iz URE navode da će, ukoliko jedan od prvih poteza Spajića bude povećanje cijene struje, to biti klasična prevara građana, jer takva obećanja od njega se nijesu mogla čuti u kampanji, kao ni to da će prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore.

“Građanski pokret URA ostaje izričito protiv uvećanja cijene električne energije i novih nameta na račun građana i privrede”, zaključuju u reagovanju.