URA: Abazović još jednom razotkrio vrh kriminalne piramide, Tužilaštvo da reaguje

,,Sve ono što je u proteklih godinu dana premijer Dritan Abazović govorio o kriminalu u Crnoj Gori i ljudima koji se nalaze na vrhu kriminalne piramide iz dana u dan samo se potvrđuje kao tačno“, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Tako je, podsjećaju, juče nakon dojave o bombi Uprava policije pronašla u soliteru kod hotela “Podgorica” protivzakonitu opremu koju mogu da posjeduju i koriste samo policija i vojska, i to pakete i vreće u kojima su se našli veliki broj pancira, zaštitnih vojnih maski, baklji, palica, fleš i dimnih bombi, razna pirotehnička sredstva, kao i startni – gasni pištolj. ,,Kada imamo u vidu sve što se dešavalo i što je prijetilo da se desi u prethodnih par godina, jasno se potvrđuju optužbe premijera Dritana Abazovića da su ljudi povezani sa BEMAX-om u više navrata pokušavali da destabilizuju državu izazivajući sukobe, što im na sreću Crne Gore i njenih građana do sada nije pošlo za rukom“.

Zbog svega toga, ističu iz URE, na vrhu prioriteta za dalji napredak Crne Gore im je borba protiv protiv organizovanog kriminala i korupcije. ,,Zbog suprostavljanja svim onim ljudima koji su u prethodnih 30 godina bili nosioci kriminalnih aktivnosti, smo konstantno, a pogotovo premijer Dritan Abazović, bili na udaru njihovih portparola u političkom životu Crne Gore i njihovih propagandnih medija“.

Iz URE su pohvalili Upravu policije na uspješnoj akciji, a Tužilaštvo pozvali da reaguje. ,,Sada je na Tužilaštvu da svojim istražnim radnjama dođe to stvarnih vlasnika ove opreme. Sigurni smo da svi građani i građanke žele da žive u državi u kojoj je ona jača od mafije, zato borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu, a na državi, njenim institucijama, kao i svim budućim vlastima ostaje da tu borbu dovedu do kraja, jer je to jedini put koji Crnu Goru može voditi dalje naprijed“, zaključuju.