Ulcinjska URA: Spajićeva Vlada nije predvidjela nijedan novi projekat u Budžetu za Ulcinj

“Predlog budžeta Crne Gore za 2024. godinu Spajićeve Vlade, nažalost, nije predvidio nijedan novi kapitalni projekat za opštinu Ulcinj. Naša opština, odnosno lokalna samouprava, je za ovu godinu predložila nikad veći broj kapitalnih projekata koji su skoro svi u poodmakloj fazi, odnosno, sa završenom projektnom dokumentacijom. To znači da su spremni za tendersku proceduru i za izvođenje, ali očigledno nije postojala volja da budu dio predloženog budžeta”, saopštili su iz opštinskog odbora URE u Ulcinju.

Oni su poručili da su u Predlogu budžeta za 2024. godinu ostali samo kapitalni projekti koji su bili i u prethodnom periodu kao što su izgradnja vrtića u Ulcinjskom polju, nastavak bulevara “Majka Tereza”, kaldrmisanje ulica u Starom gradu i dogradnja Doma zdravlja, dok su značajno smanjena sredstva za novi most na Bojani. 

“Nastojaćemo da kroz državni Parlament uvrstimo projekte koje smo predložili kako bi opština Ulcinj dobila adekvatnu zastupljenost u budžetu jer se radi o opštini sa najvećim razvojnim potencijalima i opštini koja doprinosi skoro 20% ukupnog turističkog prometa u Crnoj Gori, a koji će u ovoj godini iznositi oko 1,3 milijarde eura”, zaključili su iz ulcinjske URE.