Turčinović: Samo dok se EVROPSKI i HRABRO broji i Crna Gora će čvrsto na svojim nogama da stoji

,,’Utakmicama’ od 2. aprila i 30. avgusta zatvorili smo jedno sumorno i sunovratno životno poglavlje, trodecenijskog trajanja, u kom smo ratovali za mir, u kom smo bili i najsiromašniji milijarderi na kugli zemaljskoj i u kom su nas tzv. neoliberalni vizionari kolektivno ‘očerupali’ i gurnuli u stečaj prisvojivši pritom na stotine hiljada kvadrata državnog zemljišta i drugih vrijednih resursa“, saopštio je danas član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA Božidar Turčinović.

Kako je kazao, to je bila odlična uvertira za stvaranje jednog idealnog tla za opštu najezdu koruptivno-kriminalnih aktivnosti koje su uslijedile i koje su urušile sistem i nagrizle institucionalno tkivo gotovo do krajnjih granica njegove izdržljivosti. ,,Dakle ‘utakmice’ od 30. avgusta i 2. aprila su bile od krucijalnog značaja za sveukupni društveni i institucionalni preporod, ali ‘pripreme’ za njih su trajale jako dugo i bile veoma, veoma bolne i iscrpljujuće. Mnogi ključni igrači, pa čak i cijeli timovi, nijesu izdržali tempo priprema. Mnogi su posustali a mnogima nažalost vrijeme nije ostavilo dovoljno prostora da ostanu na terenu i izdejstvuju pobjedu za koju su se cijelim svojim bićem borili. Otuda je i značaj ovog našeg malog, zelenog ali i energičnog, borbenog i nadasve HRABROG, pravednog i VIZIONARSKOG tima umnogome veći. Naime, ovaj naš mali i borbeni tim je prošao mukotrpne pripreme i odigrao ligu u gotovo nemogućim uslovima. Dakle u jednom ambijentu u kom su se ‘utakmice’ unaprijed kupovale. U kom je bilo čak i transfera, u sivoj zoni, iz matičnog u protivnički tim. U kom su sudije poništavale čiste golove i tako direktno uticale na rezultatsku promjenu konačnog ishoda utakmice. Igrali smo i u ambijentu u kom smo nerijetko imali i najmanju podršku sa tribina“, kazao je Turčinović.

Toliko je negativne energije, navodi on, pristizalo od strane zavedene, sluđene i razjarene mase da je sama “igra” na momente bila gotovo nepodnošljiva. ,,Te samim tim nijesmo ni mi uživali baš u svakoj minuti trajanja utakmice. U jednom tako haotičnom i opterećujučem ambijentu bilo je i nespretnih i iznudjenih poteza sa naše strane. Bilo je i faulova i autogolova. Crveni kartoni su podizani pojedincima pa čak i cijelim timovima. Ali sa druge strane ni u jednom momentu nije ponestalo lavovske energije, HRABROSTI i borbenosti da se na terenu ostavi i onaj posljednji atom snage kako bi se utakmica okončala u korist pobjede, slobode, pravde i što je najbitnije od svega EVROPSKE PERSPEKTIVE ovog donedavno napaćenog i do krajnjih granica iznemoglog društva. I u to ime je i bilo sa naše strane nikad ranije viđenih poteza i velemajstorskih golova kojima je bušena protivnička mreža na način da nema toga konca ni konopca koji je ikad više može zakrpiti. Usljed takve jedne spoznaje i usljed nedostatka adekvatnog pribora za ‘šivenje’ pojedini ključni igrači iz protivničkih timova su odlučili da okače kopačke o klin. A mi u jednom znatno relaksiranijem ambijentu, čista srca, otvorene duše, prepuni entuzijazma, HRABRO i dostajanstveno 11. juna nanovo istrčavamo na teren da bijemo odlučujuću bitku i napokon izborimo baraž Crne Gore u Euro ligu. Jer samo dok se EVROPSKI i HRABRO broji i Crna Gora će čvrsto na svojim nogama da stoji“, zaključuje Turčinović.