Transkripti raskol u DPS-u ili obračun duvanskih klanova

“Čitajući transkripte svjedoci smo iskrenoj priči funkcionera vladajuće partije, onoj koja nije umetnuta u neku diolomatski formu, koja nije demagoška, patetična, niti ona koja se može čuti na njihovim pres konferencijama ili za nekom govornicom. To je ustvari njihov iskreni odnos prema državi, institucijama i građanima. To je ono što stvarno misle o Crnoj Gori, njihov iskreni doživaljaj vlasti. Ovo je možda i prvi put da je DPS zapravo rekao istinu i da je ono što je Roćen izjavio zapravo i sprovedeno u djelo. Najgore od svega je što roćenovska radnja, u produženom trajanju, postoji već 30 godina”, tvrdi Radovanić.
“Da njihovom političkom bezobrazluku nema kraja svjedoči i činjenica da čak i psovanje sopstevne države ili ponižavanje nacionalnog javnog servisa i zaposlenih koji tamo rade, žele prikazati kao odbranu države i njenih interesa. Umjesto da se, narodski rečeno, “pokriju ušima”, logika i moral DPS-a su izgleda na nivou – “što više ponižavas državu, to će ona biti jača i bolja”. Još imaju obraza da nas u to pokušavaju ubjeđivati”, kaže Radovanić.
On ističe da je u suštini  nevažno da li su transkripti plod raskola unutar DPS-a za koji se već duže vrijeme naslućuje, ili plod ličnog animozitete dvojice visokih funkcionera koji se bave švercom cigareta, već je važno da u suštini oni otkrivaju karakter sistema koji je uspostavljan na bahatim, nemoralnim i nepoštenim osnovama.
“Jedinica mjere ljubavi prema Crnoj Gori srazmjerna je broju psovki na račun države izrečenih u jednom telefonskom razgovoru. A to što Milo Đukanović nije spreman da sankcioniše ili se makar javno distancira od izjava svog glavnog savjetnika, samo govori u prilog da Migo Stijepović, kao ni Milan Roćen nijesu izuzetak već pravilo. Nije mu smetalo kad je ovaj prvi trpao kovertu sa 100 hiljada eura u džep, pa mu ne smeta ni ovaj drugi što novinare naziva govedima, a pritom psuje Crnu Goru. Lako je zaključiti da su oni zapravo Đukanović, da pričaju iz njegove glave, a da je Đukanović zapravo zajednički imenitelj u kome se presijecaju karakterne osobine ovoga dvojca, onih koji čuvaju sistem koji svakim danom ekonomski i moralno unižava Crnu Goru”, kaže Radovanić.
Poručuje da u URI iskreno vjeruju da Crna Gora mora i zaslužuje bolje.
“Da njena budućnost nisu krminalci, bahati funkcioneri i šverceri, već građani koji iskreno, svojim znanjem i radom žele da grade državu kao uspješnu evropsku priču. Od takve Crne Gore nikada nećemo odustati”, zaključuje Radovanić.