Temelj za bolja Pljevlja: Minut do dvanaest za pljevaljska sela

Suočeni sa visedecenijskom katastrofalnom politikom centralne vlasti, možda i najgore su prošli pljevaljski poljoprivrednici. Bez adekvatne pomoći drzave i opštine, često opstruisani za pomoć oko rješavanja putne infrastrukture, koja je i kada bi bila odradjena brzo propadala, u cilju obezbjeđenja egzistencije porodice, mnogi ljudi su uradili jedino sto im je ostalo u tom trenutku, ono sto im je najteze, ostavili kuće i ognjiste i krenuli trbuhom za kruhom.Kao ozbiljna koalicija, kao ozbiljni ljudi, temeljno, kao i do sada, ćemo pristupiti i ovom problemu i nećemo dozvoliti da se ugasi selo, kao možda i najvazniji pljevaljski resurs.

Samo promet pljevaljskog sira prelazi cifru od više miliona eura na godišnjem nivou. Sira, koji još uvijek nije sertifikovan i koji ne može biti izvezen u EU, jer firma kojoj je povjerena sertifikacija nema mogućnost da izda potvrdu za evropsko trziste.

Nova opštinska vlast će posebnu pažnju obratiti na djecu sa seoskog područja. Minimum ispod koga nećemo ići je isplata još jednog djecijeg dodatka za svu djecu sa seoskog područja do punoljetsva, u istoj vrijednosti u odnosu na onaj koji primaju od drzave. Nećemo dozvoliti da nam škole opuste dok se nemilosrdno trose pare na besmislene projekte koji nikada neće ozivjeti i koji ostaju mrtvo slovo na papiru.

Nećemo dozvoliti da se škole zatvore i ugroze egzistenciju prosvetnih radnika i njihovih porodica.

Osnovaćemo Narodnu kancelariju koja će pomagati registraciju seoskih gazdinstava i olaksati komunikaciju poljoprivrednika sa resornim Ministarstvom i ubrzati konačnu sertifikaciju pljevaljskog sira.

Olakšaćemo svaku vrstu komunikacije poljoprivrednika sa Sekretarijatima i svim lokalnim organima.

Imamo ljude za nove projekte koji ce biti u funkciji oživljavanja pljevaljskih sela a samo uz jako selo imamo i jaka Pljevlja.

Postavićemo temelj za jako selo, za jaka Pljevlja, za nova Pljevlja!

Dr Saša Grbović, nosilac liste