Sektor za zdravstvo URE formira linije za komunikaciju sa građanima

,,Građani će putem mejla na osnovu opisa svog problema moći da dobiju korisne savjete kako bi očuvali i unaprijedili svoje zdravlje. Zdravstveni radnici URE, među kojima su brojni stručnjaci, pokušaće time da ublaže pritisak sa primarne zdravstvene zaštite zdravstvenog sistema koji je neminovan usljed ukrštanja virusa COVID-19 i sezonskog virusa”, kazao je Ljutica.

Prema riječima koordinatora Sektora za zdravstvo URE, svjesni su da takav metod rada ne može zamijeniti živi pristup pacijentu, kvalitetno uzetu anamnezu i pregled, ali, kako je objasnio može da skrati lutanje pacijenata pravovremenim savjetom i preventivnim djelovanjem. ,,Razmatramo i uvođenje telefonske linije za starije pacijente”, naveo je još Ljutica.

On je još istakao da iz Sektora za zdravstvo URE žele da pohvale posljednje aktivnosti Vlade Crne Gore koje se odnose na uvođenje dječjeg dodatka, dodatnu pomoć vulnerabilnim grupama. ,,Pohvalili bismo i spremnost Vlade da riješi problem zdravstvenih radnika koji čuvaju socijalni mir u zemlji. Po definiciji zdravlje nije samo stanje fizičkog i psihičkog, već i socijalnog blagostanja”, zaključio je Ljutica.

Mejl putem kojeg se građani mogu obratiti Sektoru za zdravstvo URE je ura.zdravstvo@gmail.com.