Rožajska URA: Zbog Ramazana izaći u susret ugostiteljima i dozvoliti im rad do 23h, građanima kretanje do ponoći

“Smatramo relanim i neophodnim  da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vrijeme ramazanskog posta a da po sadašnjim mjerama zatvaranje objekata je predviđeno za 21h dok zabrana kretanja počinje od 22h. Apelujemo na nadležne organe da razmote naš prijedlog i, nadamo se, donesu novu odluku koja će značiti da se produžava radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 23h a da zabrana kretanja bude od ponoći”, kazali su iz rožajskog odbora URA.

Oni ističu da ako nadležni nijesu u mogućnosti da mjeru donesu na nivou cijele zemlje onda bi to mogli u gradovima gdje je epidemiološka situacija sve povoljnija, kao na primjer u Rožajama.

“U Rožajama je trenutno u padu broj oboljelih od Covid-19  što ujedno daje prostora da se postupi po pomenutom zahtjevu kojim bi olakšali rad ugostitelja u ovom gradu. Na ovaj način bi se olakšalo i građanima Rožaja  praktikovanje određenih ramazanskih aktivnosti a sa druge strane uticalo na očuvanju radnih mjesta”, zaključuju oni.