Rožajska URA: Ulaganja iz budžeta za Rožaje bila su samo za lične biznise pojedinih političara, Vlada Abazovića mijenja stvari

,,Sve investicije koje se trenutno sprovode u Rožajama imaju za cilj poboljšanje životnog standarda naših građana. Danas se može vidjeti da je Rožaje grad koji je ova Vlada prepoznala, a koja nastoji realizovati sve zacrtano ili obnoviti zaboravljene investicije koje su se obećavale Rožajama mnogo ranije, a nikad ranije nijesu došle na red“, saopšteno je iz rožajskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, riječ je o projektima i investicijama koje će Vlada sigurno ispratiti do kraja, a sve u cilju i interesu građana Rožaja. ,,Neki od bitnijih projekata koji su planirani i u državnom budžetu za 2023. godinu su sanacija zidova na magistralnom putu Ribarevina – Dračenovac – 1.350.000,00 eura, rekonstrukcija magistralnog puta M-2 Rožaje – Špiljani sa sanacijom tunela i mostova – 5.500.000,00 eura, rekonstrukcija puta most Zeleni – Vuča, dionica Biševo – Vuča, I faza – 1.000.000,00 eura, obilaznica Rožaje, II faza – 2.135.000,00 eura, ski centar na lokalitetu ˝Hajla˝, Rožaje – 7.500.001,00 eura, izgradnja gradske pijace u Rožajama – 251.000,00 eura, modernizacija lokalnog puta Hurije – Donja Lovnica – Kosovica – 125.001,00 eura i vodovod “Seošnica”, razdjelne komore za MZ Seošnica – 10.000,00 eura. Ovo su samo u nizu nekoliko projekata koje je bitno pomenuti”, navode iz rožajske URE.

Ističu i da se Vlada Dritana Abazovića ravnopravno odnosi prema svim opštinama i da Rožaje izvlači iz zone diskriminacije, koje su sprovodile vlade u ranijem periodu. ,,Napori lokalne samouprave bili bi bezuspješni i bilo bi ih nemoguće realizovati bez podrške ove Vlade, koja je po prvi put Rožaje zaštitila od diskriminacije koja se ranije sprovodila prema Rožajama. Jasno je da su interesi građana Rožaja iznad političkih nesuglasica. Razvoj infrastrukture Rožaja označava mogućnost za ulaganje i bolji život građana. Nadamo se da će Vlada realizovati još nekoliko bitnih projekata koji će donijeti nova zapošljenja i nove šanse mladim ljudima u Rožajama. Osim investicija za lične biznise pojedinih političara iz Rožaja ovaj grad do sad nije imao druge investicije. Vlada Dritana Abazovića mojenja stvari”, zaključuju iz rožajske URE.