Radulović sa predstavnicima URE: Dio Ministarstva vanjskih poslova biće preseljen na Cetinje

,,Cetinje, kao istorijska vertikala Crne Gore, zaslužuje da dio Ministarstva bude premješten tamo. Zgrada bivšeg ruskog poslanstva reprezentativan je objekat koji će poslužiti svrsi”, ukazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prilikom sastanka sa predstavnicima Građanskog pokreta URA Prijestonice Cetinje. 

Izrazivši želju da se u narednih pola godine preseli dio Ministarstva vanjskih poslova, Radulović je naveo da na to obavezuje i Zakon o Prijestonici i da će time Cetinje, kao Prijestonica Crne Gore, dodatno dobiti na značaju u diplomatskom smislu. 

Na toj liniji, ministar Radulović je naveo, da bi se navedeno zdanje na Cetinju moglo koristiti i za prijeme diplomatskih predstavnika prilikom predaje kopija akreditivnih pisama, kao i prilikom proslava državnih praznika, organizovanja ljetnjih škola, seminara i konferencija.

„Cetinje je grad sa bogatom diplomatskom tradicijom u regionalnim okvirima. Prebacivanjem dijela Ministarstva i oživljavanjem zgrade ruskog poslanstva država će pokazati dodatnu brigu o Prijestonici Crne Gore. Vrijeme je da krenemo u oporavak Cetinja“, istakao je Filip Adžić, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

Radulović i predstavnici cetinjske URE razgovarali su o daljim koracima u smislu prebacivanja dijela Ministarstva vanjskih poslova na Cetinje i potrebnim ulaganjima za enterijer i osposobljavanja zgrade. 

U ime Građanskog pokreta URA na sastanku sa ministrom Radulovićem prisustvovali su: Filip Adžić, potpredsjednik pokreta URA, Slavko Šole Janković, predsjednik cetinjske URE, Vladana Lompar, potpredsjednica cetinjskog odbora URE i Miloš Perišić, član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.