Radovanić Vujoviću: Želite destibilizaciju a partijski interes vam je važniji od nacionalnog

Dok građanska Crna Gora priželjkuje što bolju turističku sezonu, ekonomski oporavak i rješavanja ključnih pitanja u oblasti vladavine prava (izbor Sudskog savjeta, VDT-a, sudija Ustavnog suda…), kako bi do kraja godine dobili završna mjerila za ključna poglavlja i približili Crnu Goru članstvu u EU, SDP zajedno sa generalnim sekretarom te partije Ivanom Vujovićem nastavlja sa izlivima nacionalizma i šovinizma, u pokušaju širenja panike i homogenizovanja svog biračkog tijela, poručio je Mileta Radovanić generalni sekretar URE.

“Ono što žele Ivan vujović i SDP jesu destabilizacija ujedno pokazujući da im je važniji partijski od nacionalnog interesa. Pitanje oko Temeljnog ugovora stoji 10 godina neriješeno i URA želi da to, kao i svako drugo neriješeno pitanje riješi. Ovo pitanje dakle nema prioritet u odnosu na druge, nijesmo zarobljeni mržnjom, ekstremizmom i prošlošću kao SDP već vodimo odgovornu državnu politiku koja CG vodi ka EU”, naglašava Radovanić.

On ističe i da većinska Crna Gora želi rješavanje otvorenih pitanja, progres i stabilnost, a ne konstantno vraćanje na teme podjela, mržnje i nestabilnosti, koliko god, kaže Radovanić, to odgovaralo nacionalističkim narativima SDP-a.

“Rješavanje Temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori inače je bilo definisano i sporazumom o manjinskoj vladi a cio proces teče transparentno i na oči cjelokupne javnosti. I dalje ne možemo da čujemo šta je sporno u članovima i odredbama ovog ugovora i šta je negativno za državu Crnu Goru već samo izlive mržnje, netrpeljivosti i ekstremizma kojim je zaslijepljen i kolega Vujović. To dovoljno govori o racionalnosti njegove, odnosno politike njegove stranke” zaključuje Radovanić.