Radovanić sa Redekerom: URA će nastaviti da bez kalkulacija podržava evropski put Crne Gore

Načelnik odjeljenja za Zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke, Niels von Redecker boravio je u Crnoj Gori povodom održavanja konferencije Aspen Instituta. To je bila prilika da se sastane sa generalnim sekretarom URE Miletom Radovanićem i da porazgovaraju o vanjskoj politici Crne Gore, evropskim integracijama i reformama koje naša država treba da ispuni na tom putu.

Radovanić je tom prilikom istakao da URA ostaje posvećena evropskom putu Crne Gore i da će i u narednom periodu imati isključivo konstruktivnu ulogu u tom procesu. “Bićemo čvrsta opozicija, ali bili u vlasti ili u opoziciji nastavićemo kao i do sada da bez kalkulacija podržavamo sve što doprinosi bržem članstvu Crne Gore u Evropsku uniju. To se već moglo vidjeti i prilikom izbora nedostajućeg sedmog člana Ustavnog suda gospodina Faruka Resulbegovića, a podsjećam, da smo i prethodno bili jedina partija koja je podržala u Parlamentu sva imenovanja u pravosuđu. U Građanskom pokretu URA ćete uvijek imati partnera i sagovornika.”

Sagovornici su se saglasili da je tokom mandata 43. Vlade, u kojoj je Radovanić bio generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, Crna Gora imala u potpunosti usaglašenu vanjsku i bezbjednosnu politiku sa EU. Takođe, da su u tom periodu napravljeni i značajni rezultati, prije svega u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bilo je riječi i o posjeti rukovodstva Građanskog pokreta URA naredne godine Berlinu i sastancima u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke.