Radovanić sa ministarkom pravde Austrije: Crna Gora da nastavi sa hrabrim odlukama

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić sastao se danas sa ministarkom pravde Austrije Almom Zadić u Beču. Oni su razgovarali o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i EU perspektivi Crne Gore.

U razgovoru sa njom, Radovanić je istakao, da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da je napredak na tom polju itekako vidljiv, upravo zbog hrabrih odluka koje su donijete. Ali i da je neophodan nastavak te borbe jer samo tako možemo govoriti o distribuciji pravde, ekonomskom napretku, povećanju plata i penzija, otvaranju novih radnih mjesta.

Ministartka pravde Austrije Alma Zadić je kazala, “Mjesto Crne Gore je u Evropskoj uniji. Zahvaljujem se generalnom sekretaru Radovaniću za zanimljivu razmjenu mišljenja tokom EGP kongresa. Crna Gora je ostvarila značajan napredak u borbi protiv korupcije, a mi kao austrijski Zeleni ćemo Crnu Goru i dalje podržavati u provođenju reformi. Jer borba protiv korupcije je jedna neizostavna pretpostavka na putu u Evropsku uniju. Na taj način se stvara bitna osnova za stabilnost i dobrostanje Crne Gore.”

“Hrabre odluke uvijek daju rezultate i benefiti borbe protiv kriminala i korupcije se već osjećaju i na stanje  Crne Gore u ekonomiji. Zato sada imamo pozitivni rebalans budžeta. Prihod je veći za 225 miliona eura od planiranog. Imamo negativnu stopu inflacije, jedini mi, uz Belgiju, u cijeloj Evropi”, poručio je Radovanić.

Nastavak odlučne borbe pored ekonomskih benefita će dovesti i do zatvaranja najznačajnijih poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu. Nakon toga, uz reforme koje ćemo sprovesti, Crna Gora će sigurno biti naredna članica Evropse unije. Naš cilj je da to učinimo u mandatu naredne Vlade”, zaključio je Radovanić.