Radovanić sa Hajtebrok: Zeleni ponosni na URU i sve što radi za reforme u Crnoj Gori

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić sastao se sa Evelin Hajtebrok koopredsjednicom Zelenih Evrope u španskom gradu Valensiji, gdje se održava sastanak evropske mreže zelenih odbornika i sastanci rukovodstava zelenih partija a sve u susretu kongresu Zelenih koji će se održati od 3. do 5. juna u glavnom gradu Letonije – Rigi.

Na sastanku je istaknuto da Zeleni Evrope posebno cijene sve što je URA postigla u nekoliko prethodnih godina i da su izuzetno ponosni na činjenicu da je premijer Crne Gore iz redova URE.

„Abazović je jedini predsjednik vlade zelene političke profilacije u Evropi i time je obaveza URE veća, dok Evropski Zeleni snažno stoje uz pokret URA i nesebično će pomoći na putu reformi“, konstatovano je na sastanku.

„Mi želimo da se Crna Gora transformiše kako bi dostigli evropske standarde i u konačnom postali članica EU. Crnoj Gori to mjesto i pripada“, saopštio je Radovanić.

Na sastanku je zaključeno da URA nastavlja jačanje saradnje sa Evropskim Zelenim kao svojim partnerima i da oni podržavaju koncept pomirenja.

„Evropski Zeleni će u EU parlamentu snažno zagovarati politiku da Balkan mora biti visoko na listi prioriteta Evropske komisije“, još jedan je od zaključaka sastanka Radovanić – Hajtebrok.