Radovanić pita Vladu: Znate li da čitate naš jezik, kad već ne znate engleski?

„Ili se izlgeda ponašaju u skladu sa maksimom da stotinu puta ponovljena laž postaje istina pa će se stotinu puta ponovljena glupost razumjeti kao nešto smisleno. Jeftin je današnji pokušaj da manipulišu činjenicama iz non-paper dokumenta i prema građanima Crne Gore ali i prema našim evropskim partnerima. Prosto je nevjerovatno sa kojom dozom bahatošću, bezobraluka i javnom neodgovornošću neko može da ovakav non-paper ocijeni ohrabrujućim. Osim ukoliko za Vladu „ohrabrenje“ predstavlja to što pregovore vodimo najduže u istoriji pristupanja i što pregovarački proces treba da vodimo narednih decenija. Izgleda i da nam reforme nisu potrebne jer će to blokirati pljačku državne imovine, rasipanje novca građana Crne Gore što će u konačnom dovesti do toga da i onaj dio omladine koji trenutno ne razmišlja da napusti Crnu Goru promijeniti svoje mišljenje. Kada budemo bankrotirali i kada budemo država bez mladih da li ćemo i onda zatvarati oči i davati saopštenja koja se kose sa zdravim razumom? „ naveo je on.
Tvrdi da od svih važnih ocjena u non-paperu nijedna nije bila ohrabrujuća, već naprotiv.
„Ocjene koje se tiču Crne Gore su sve rigidnije i govore o brojnim deformitetima političkog i pravnog sistema naše države. Treba li samo podsjetiti da je vladavina prava bez ikakvog napretka, da gotovo svakodnevno svjedočimo brojnim aferama, da imamo raznorazne inovativne modele korumpiranja javnih funcionera, da unižavamo i ne poštujemo Ustav zbog izbora najviših nosilaca pravosudne vlasti, da imamo goruće probleme izbornog sistema, da je polje slobode medija alarmantno i da smo dostigli vrhunac devastacije i uništavanja prirodnih resursa zbog čega je zabrinuta i cjelokupna evropska javnost“, kaže Radovanić.
Navodi da „kada bi postojala elementarna odgovornost Vlada bi danas makar iskazala svoju zabrinutost zbog ovakvog dokumenta i sazvala posebnu sjednicu na kojoj bi predložila mjere koje bi vodile ka promjenama ovakvog stanja u integracionom procesu“.
„To bi iziskivalo nova personalna rešenjai poziv na odgovornost onih funkcionera čije su sektorske politike najviše zakazale. Međutim, znajući da visoki državni funkcioneri nemaju osjećaj za princip odgovornosti, to se neće desiti. Kad već nemaju smisla za reforme, niti im je osjećaj odgovornosti poznat, moramo priznati da makar imaju smisla za humor. Ovo čemu danas svjedočimo je cirkus u režiji Vlade jer i najoštrije ocjene oni pokušavaju predstaviti kao  pozitivne, ohrabrujuće i afirmativne za Crnu Goru“, zaključuje Radovanić.