Radovanić – Marzouk: Vlast da udari temelje vladavini prava i demokratiji

,,S obzirom na prvu demokratsku smjenu vlasti u istoriji Crne Gore, naše djelovanje mora da bude usmjereno ka tome da udarimo temelje vladavini prava, razvoju demokratije i napretku crnogorskog društva, naročito na polju evropskih integracija i ostvarivanja demokratskih vrijednosti. U narednom periodu, najveći izazovi nove Vlade Crne Gore biće ekonomska i borba protiv korupcije, ali i hvatanje u koštac za zdravstvenom krizom, koja je posljedica pandemije virusa COVID-19.“, kazao je generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Kako je istaknuto na sastanku, Crna Gora će nastaviti da ide putem evropskih integracija. ,,URA će, kao zelena partija, nastaviti da radi na promociji Crne Gore kao ekološke države, stavljajući poseban akcenat na zatvaranje Poglavlja 27, kao jednog od najvažnijih za crnogorskog društvo. U ostvarivanju tog cilja, podrška Zelenih Evrope, čiji je URA dio, biće nam od izuzetnog značaja“, naglasio je Radovanić.

Predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije Mia Marzouk na sastanku je iskazala i interesovanje za saradnju i komunikaciju između partija, kako između onih koje čine parlamentarnu većinu, tako i sa opozicijom.

,,Parlament Crne Gore mora biti mjesto gdje će se demonstrirati kultura političkog dijaloga, bez obzira na političke razlike. Moramo vratiti dignitet zakonodavnom domu. URA će i dalje biti konstruktivan partner svima onima koji žele građansku, evropsku i ekološku Crnu Goru. To je naš ideal, od koga nećemo odustati ni po koju cijenu. Na tom putu daćemo svoj maksimum i računamo na podršku međunarodnih partnera“, kazao je Radovanić.

Sastanku je prisustvovao i savjetnik za politička pitanja u Ambasadi Velike Britanije u Crnoj Gori Ivan Vukčević.