Radovanić – Goci: Izbor sudija Ustavnog suda odluka od najvećeg interesa za državu

Sve političke partije u crnogorskom parlamentu moraju pokazati dozu zrelosti i odgovornosti jer je izbor sudija Ustavnog suda trenutno odluka od najvećeg interesa za državu Crnu Goru ali i naš evropski integracioni proces, poručio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić u razgovoru sa Sandrom Gocijem generalnim sekretarom Evropske demokratske partije i poslanikom u Evropskom parlamentu te članom Preporoda, političke partije predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Radovanić boravi u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, gdje učestvuje na konferenciji “Evropska budućnost Balkana” koja je organizovana uz podršku Evropskog parlamenta.

Radovanić je u razgovoru sa Gocijem koji je i član Ustavnog odbora Evropskog parlamenta  istakao da će URA glasati za sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda koji će doći na plenum Skupštine i sjednice zakazane za 27. februar.

“Potreban nam je Ustavni sud kako bi odblokirali procese. Crna Gora mora pokazati da ostaje pouzdani partner EU i čvrsto posvećen reformama i procesu pristupanja”, poručio je Radovanić.

Radovanić i Goci razgovarali su i o produbljivanju saradnje između URE i Evropske demokratske partije koja ima svoje poslanike u Evropskom parlamentu čime bi u perspektivi dobili još  jedan kanal za Crnu Goru u ovoj evropskoj instituciji.

Radovanić će na pomenutoj konferenciji govoriti na panelu “Zapadni Balkan i evropska perspektiva” a sastaće se i sa Kirilom Petkovim, bivšim premijerom Bugarske, Frederikom Petijem, poslanikom u parlamentu Francuske, Siminom Tulbure, poslanicom rumunskog parlamenta te poslanicima iz Bugarske i Italije.