Radnjić: Odgovoriti na pitanja u vezi tivatskog bulevara “nemogućih želja”

Tivatska vlast nam na kašičicu servira samo površne i nedovoljne informacije oko gradnje bulevara, poručio je danas Momčilo Radnjić član Glavnog odbora URA iz tog grada, istakavši i da je predsjednik opštine Tivat trebao do sada da podnese ostavku zbog kršenja mjera NKT-a i krivične prijave protiv njega.

On se pita da li se izgradnja bulevara zloupotrebljava u predizbornoj kampanji DPS-a, a da na kraju od gradnje možda neće biti ništa.

“Građani se sa razlogom pitaju ko se usudio diktirati projektni zadatak za izgradnju infrastrukture ovolikog gabarita širine čak 18 metara. Zar je ova širina čija će izgradnja biti značajno skuplja od širine recimo polubulevara sa tri trake neophodna ako će se graditi zaobilaznica oko Tivta. Puno je pitanja, a veoma malo odgovora”, ustvrdio je Radnjić.

On je ukazao da su Tivćani inače kivni na postojeće projekcije i dinamiku izgradnje tri nova kružna toka, a da tek slijedi šok sa bulevarom na kojeg će biti prikačeno oko 40 sporednih postojećih skretanja za prigradska naselja.

“Kako je moguće da u dužini od 4.2 km nema niti jedno skretanje lijevo. Kako će stanovnici gornjeg Kalimanja morati u povratku kući iz pravca grada ka aerodromu da se voze do kružnog toka kod pumpe” Mivis” i skretanja za Gradiošnicu, a zatim opet nazad u pravcu Tivta da bi skrenuli ka svojim kućama to jest u Kalimanj. Koliko će ovaj nepromišljeni sistem izbiti novca iz džepova tivatskih vozača tako što će plaćati više za potrošeno gorivo. Koliko će se samo povećati gužve na kružnim tokovima i još važnija stvar a to je zagađenje vazduha prelaskom veće kilometraže nego što je to potrebno sada”, pita Radnjić.

On pita i šta će biti sa postojećom pasarelom kod stare opštine koju trenutno vrlo malo pješaka koristi.

“Da li će se umetnuti u putnu infrastrukturu bulevara postojeći visokonaponski kabal glavnog napajanja grada Tivta sa električnom strujom koji je bio presječen izgradnjom kružnog toka za Gradiosnicu. Inače taj kabal je ukopan veoma blizu kuća u postojeća imanja i placeve uz jadransku magistralu bez saglasnosti vlasnika istih i čini svakodnevnu prijetnju po zdravlje i život ljudi”, tvrdi Radnjić.

On smatra da će sva ova pitanja na koja tivatska vlast nema odgovora doći na tapetu već ove jeseni tik poslije izbora.

Ističe i da već sada postoji gomila nepoznatih činjenica i sumnjivih radnji u vezi gradnje budućeg bulevara u Tivtu.

1.Ko je idejni tvorac projektnog zadatka tivatskog bulevara?

  1. Ko će sve finansirati izgradnju budućeg bulevara, zašto ne i Porto Montenegro?

3.Što se dešava sa eksproprijacijom imovine vlasnika dvorišta i objekata koji moraju da se sruše zbog nerazumnog gabarita  bulevara i da li će se vlasti silom i zloupotrebom policije suprostaviti nezadovoljnim vlasnicima eksproprisanih površina?

4.Zašto nema plana idejnog riješenja, dostupnog javnosti na kojem će se vidjeti kako će taj bulevar izgledati?

5.Zašto se stalo sa planom izgradnje zaobilaznice oko Tivta?