Rađenović Pribilović: Poslanički imunitet vas ne može dovijeka štititi

 Jasna je vaša nervoza jer nije lako opravdati štetu nanijetu budžetu Opštini Budva jer će doci na red i preispitivanja stanova solidarnosti koji su se davali podobnima za vrijeme vašeg mandata, a posebno nije lako sprati gorki ukus suzavca i pendreka koji je ostao za vama gospođo Pribilović.

Posvađali ste familije, kumovske kuće, prijatelje, uspjeli ste svojim političkim djelovanjem da nanesete štete za 3 mjeseca više nego vaši partijski prethodnici za 25 godina. “Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom”, poznati citat Petra II Petrovića Njegoša koji se očigledno može primijeniti i na vašu politiku.

Gospođo Pribilović, avangardna i reformska politika URA će dovesti do promjena kako u institucijama sistema, tako i u samim partijama kad su pojedinci u pitanju, zato ćemo istrajati na zatvaranje poglavlja 23 i 24. Podsjetiću vas da sam do sad sa funkcije koju pokrivam inicirao raskid 3 štetna ugovora Vektra Boku, Luku Budva i “Pomorski saobraćaj” i pokrenuo preispitivanje 75 dugoročnih investicionih ugovora.

Šteta po državu Crnu Goru prouzrokovana kroz samo ova tri ugovora se mjeri na milione eura a što dokazuje da više nema selekcije i privilegovanih pojedinaca, kako ste vi to radili za vrijeme svog mandata, pa kad je i zona „Morskog dobra“ u pitanju i uklanjanje privremnih objekata. Onda je i jasno da za posao koji obavljam imam nadoknadu koja je, upoređujući sa mojim prethodnicima a vašim partijskim drugovima, neuporedivo niža.

Da li vi opravdavate preko 3000€ sa nadoknadama u odborima i svim drugim privilegijama koje primate, to je već posebno pitanje na koje će vrijeme i izbori dati odgovor. Nemojte misliti da će vas poslanički imunitet dovijeka štititi.

Blažo Rađenović,

predsjednik budvanske URE