Rađenović Janković: Zaokruživanjem broja 7 dajete glas za Budvu koja će se odgovorno starati o budućnosti naše djece i mladih

,,Budva je grad koji obiluje bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, a o prirodnim ljepotama je suvišno trošiti riječi. Ipak, najveće bogatstvo svakog grada čine djeca i mladi jer oni predstavljaju zalog za budućnost društva i države”, saopštila je danas kandidatkinja za odbornicu sa liste Može Budva, može Crna Gora Ana Rađenović Janković.

Kako navodi, budvanska URA prepoznaje važnost obezbjeđivanja maksimalnih uslova za njihovo zdravo i bezbrižno odrastanje, kvalitetno obrazovanje i stvaranje okruženja koje će stimulisati razvoj njihovih talenata. ,,Ove aktivnosti smatramo prioritetnim i u predstojećem četvorogodišnjem ciklusu pripremili smo brojne programe i mjere u cilju njihovog ostvarivanja. Pokrenućemo sve procedure kako bi Budva dobila treću osnovnu školu i još jednu predškolsku ustanovu. Stvorićemo uslove za sadržajno upotpunjavanje slobodnog vremena kroz obezbjeđivanje brojnih vannastavnih aktivnosti, obuka i radionica. Kroz podsticajne mjere i najsavremenije evropske programe uticati na razvoj kreativnosti mladih i ostvarivanje njihovih potencijala”.

Rađenović Janković ističe da će veliku pažnju posvetitit djeci sa smetnjama u razvoju. ,,Podsticaćemo njihovu socijalnu inkluziju i pružiti maksimalnu podršku  njihovim roditeljima. Ukinućemo plaćanje nadoknade za usluge Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i obezbjediti jednokratnu pomoć u visini od 300 eura za svako dijete sa rješenjem Sekretarijata za društvene djelatnosti bez obzira na status roditelja. Zaokruživanjem broja 7 na lokalnim izborima 23. oktobra dajete glas za Budvu koja će se odgovorno i posvećeno starati o budućnosti naše djece i mladih”, zaključila je ona.