Puno posla pred nama; kapital 30. avgusta 2020. najvažniji – Crna Gora živi slobodu

Nakon dvije godine od istorijskog datuma – 30. avgusta 2020. godine, Crna Gora je pravednija, demokratskija i ravnopravnija država u kojoj se konačno živi demokratija. To je najveći kapital datuma kada je prvi put u njenoj istoriji na izborima smijenjena vlast. Građanski pokret URA je ponosan na svoj nemjerljiv doprinos u smjeni tridestogodišnjeg režima u tom momentu i na sve što smo do danas uradili u posttranzicijskom periodu. Period konsolidacije demokratije je ono što i danas živimo, ali što nije nepoznato u teoriji i praksi svih država u kojima je poslije nedemokratskih režima došlo do smjene vlasti.

URA je za sve vrijeme pokazala privrženost evropskim i civilizacijskim vrijednostima, ušla u odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, nemjerljivo dala doprinos reformama u tužilaštvu, uticala na pravedniju raspodjelu novca iz budžeta u kojoj je građanin na prvom mjestu.

U periodu od dvije godine uradilo se dosta, bilo i grešaka koje su u bilo kojem radu neminovnost, ali najveći kapital datuma 30. avgust nije izgubljen. Crna Gora za razliku od vremena prije toga živi slobodu a pred svima nama koji joj želimo najbolje je još puno posla. Za značajnije iskorake potrebno je vrijeme i beskompromisna privrženost i odlučnost svih koji učestvuju u procesu. Uspjećemo i slaviti nove pobjede!