PRIHVAĆENA INICIJATIVA URE, KASARNA MORAČA POSTAJE CENTRALNI GRADSKI PARK

Skupština Crne Gore upravo je prihvatila naš amandman, kojim se iz Budžeta za 2023. godinu izdvaja 1 milion eura za izgradnju novog Centralnog gradskog parka na prostoru Kasarne Morača!

Od tog novca će se, odmah nakon usvajanja Budžeta i novogodišnjih praznika, pokrenuti procedura raspisivanja Međunarodnog konkursa za izradu idejnog rješenja parka, a nakon toga i izgradnja I faze novog, modernog, pristupačnog gradskog parka na čak 122.000 m², sa svim pratećim sadržajima!

To je rezultat naše dugogodišnje borbe, kojom smo sačuvali taj prelijepi prostor uz rijeku Moraču, onda kada je DPS Kasarnu namještao svojim privilegovanim tajkunima i na njoj ucrtavao 150 hiljada kvadrata betona i stambeno-poslovnih objekata.

Realizacijom ovog projekta, naš Grad će dobiti 12,2 hektara novih parkovskih površina u strogom centru, nakon čega se može započeti II faza izgradnje šetališta uz Moraču (od Njegoševog parka do mosta Andrije Kažića u Zagoriču), kao otvoriti nova “zelena” kapija na Gorici, na prostoru pored Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Time uvezujemo i zaokružujemo zelene koridore našeg Grada, širimo uređene javne površine i uvećavamo kvalitet života svih građana/ki!

Luka Rakčević, predsjednik podgoričke URE