Popović: Vlada Dritana Abazovića odgovorna i posvećena prema kapitalnim projektima u Danilovgradu

Vlada Crne Gore u nacrtu budžeta za 2023. godinu pokazala je posvećenost Danilovgradu sa planiranim izdvajanjima za nasu opštinu od 3.173.002€.

Sve naše sugrađane raduje činjenica  konačno rješavanje puta Danilovgrad -Spuž preko Martinića gdje su planirana sredstva u budžetu za ovu investiciju 822.001,00€.

Vlada gospodina Dritana Abazovića je, što nas sve posebno raduje, odlučila da planira sredstva za sanaciju puta od ogromnog značaja za razvoj turizma u našem gradu na relaciji Danilovgrad – Manastir Ostrog (iznos za ovu stavku je 165.001,00€).

Vlada Crne Gore, na zadovoljstvo svih građana u našoj opštini, stavila je akcenat na realizaciju projekta u kompleksu UIKS-a u Spužu u iznosu od čak 2.006.000,00€.

Vlada je pokazala i posvećenost rješavanju bezbjednosti saobraćaja na magistralnom putu Danilovgrad -Podgorica, izgradnju trotoara i bulevara i za ovu investiciju u kapitalnom budžetu Vlada je planirala iznos od 150.000,00€.

U sklopu rješavanja infrastrukturnih problema na teritoriji naše opštine Vlada je planirala i rekonstrukciju dijela magistralnog puta ka Nikšiću (tunel Budoš -Danilovgrad) i za ovu investiciju planiran je iznos od 30.000,00€.

Miloš Popović, predsjednik Izvršnog odbora URA u Danilovgradu