“Pokrao si Crnu Goru, opet hoćeš Budvu moju. Milo odlazi”

To su poruke sa performansa koji su članovi Građanskog pokreta URA organizovali ispred policisjke blokade na ulazu u Opštinu Budva.

Član predsjedništva Blažo Rađenović je hitno pozvao sve aktere procesa da sjednu za sto i nađu rješenje.

Kako je kazao Rađenović, URA smatra da sve treba da se vrati na početne pozicije.

On je izrazio protest zbog toga što je Opština Budva zatvorena.

Naveo je da to što nezavisni odbornik Stevan Džaković nije zadovoljan izvršnom vlašću, mu ne daje za pravo da mijenja izbornu volju građana.

Rađenović je ponovio da je i URA ukazivala na propuste vlasti, ali je ostala dosljedna potpisanom sporazumu.

“Okupili smo se da iskažemo nezadovoljstvo i negodovanje zbog čega Opština ne radi. Lokalna uprava je do skoro funkcionisala u punom kapacitetu, svi sekretari na čelu sa predsjednicima Opštine i Skupštine opštine. Vidite danas da smo potpuno blokirani, da građani ne mogu da ostvare svoja prava. Ovo je nešto nezabilježeno u Crnoj Gori”, poručio je Rađenović.

On je ponovio da se URA zalagala za promjene u Budvi i skidanja sa vlasti totalitarnog režima Demokratske partije socijalista (DPS).

Pripadnici policije od jutros se nalaze u zgradi Opštine Budva, kao i ispred zgrade Opštine.

Kako je “Vijestima” rečeno, policija danas neće nikome dozvoliti da uđe u zgradu Opštine.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (Demokratski front) i predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) kazali su ranije danas da su dobili riječ od policije da niko neće moći da uđe u zgradu Opštine Budva, te zamolili okupljene građane da se raziđu.

 

Izvor: Portal Vijesti