Podgorička URA: Glavni grad da obezbijedi priključak na budući bulevar građanima Gornje Gorice

Iz podgoričke URE pozvali su danas Glavni grad da nađe rješenje i izmijeni  DUP Gornja Gorica 2, Zona A kojim nije projektovan priključak na budući bulevar, koji će voditi ka Danilovgradu, zbog čega građani koji žive na njegovoj desnoj strani neće imati izlaz na bulevar.


Oni su kazali da zbog takvog planskog rješenja više od 3000 građana koji žive u ulicama Kosmajskoj, Ličkoj, Kragujevačkoj i Rusa Radulovića ostaju bez izlaza na bulevar i ako se plan izgradnje bulevara ne izmijeni moraće da svako putovanje do grada i nazad produže za oko 2 kilometra.


„Dakle građani ovog naselja iz pomenutih ulica morali bi da svojim automobilima idu do Komanskog mosta gdje je planiran jedini priključak na bulevar. Građani opravdano negoduju jer bi se ovim cjelokupni saobraćaj iz tog naselja preusmjerio na uske ulice kroz naselje koje nijesu projektovane za veći intezitet saobraćaja što bi izazivalo saobraćajne kolapse. Treba imati u vidu i da su u tom naselju i groblje i kapela i nerevidiranjem planskog dokumenta i neobezbjeđivanjem priključka na bulevar, gdje i sada postoji na aktuelni magistralni put, postavlja se pitanje njihovog korišćenja“, poručili su iz podgoričke URE.


„Glavni grad što prije mora odgovoriti potvrdno na izmjenu postojećeg planskog dokumenta i obezbijediti priključak građanima tamo gdje i on danas postoji, tim prije što su se građani oko ovog pitanja upravi Glavnog grada obraćali još od 2015. godine“, poručuju na kraju iz ove partije.