Plužinska URA čestitala Dan opštine: Borba za evropske Plužine dobiće epilog nakon izbora

Plužinski odbor Građanskog pokreta URA svim sugrađanima i sugrađankama čestita 4. avgust, Dan Opštine Plužine. ,,To je dan kada su naši preci položili svoje živote da bismo mi živjeli u miru, toleranciji i slozi, u najljepšem mjestu na svijetu. Danas su Piva i Plužine oaza ekološkog, građanskog i evropskog mira, ljubavi i jedinstva, te kao takvi nesumnjivo zaslužuju više poštovanja i pažnje o njenim ekološkim resursima i ekonomskim potencijalima”, saopštili su iz plužinske URE.

Kako su kazali, ne mogu prećutati činjenicu da je sve manje mladih koji ostaju u svom rodnom mjestu, već, gotovo svakodnevno, postoje značajna demografska pomjeranja i sve veći odliv lokalnog stanovništva. ,,Krajnje je vrijeme da političke prepirke i nesuglasice stavimo po strani i da iskoristimo šansu koju nam je pružila 43. Vlada Crne Gore. Momenat je da iskoristimo mogućnost da se u budžetu za 2023. godinu obezbijedi i jedan kapitalni projekat za našu Opštinu, koji će sljedstveno generisati nemali broj radnih mjesta za našu omladinu. Uvjereni smo, dakle, da domaćinskim pristupom, koji će pratiti odgovorna politika usmjerena na otvaranje radnih mjesta i kreiranje pretpostavki za ostanak naših mladih i sprječavanje odliva mozgova ka većim opštinama”.

Plužine, kako su kazali iz ovog odbora URE, imaju kapacitet da, između ostalog, napreduju u razvoju ekološkog i seoskog turizma. ,,Na nama je samo da pokažemo političku volju da takve kapacitete i resurse adekvatno valorizujemo. Naša zajednička borba za dobro građana Pive dobiće i svoj epilog nakon izbora, a uvjereni da našom politikom pomjeramo granice, želimo još jednom da čestitamo Dan Opštine Plužine”, zaključuju.