PG URA: Vuković da ispravi svoju bruku i spasi MRK “Budućnost”, od 24. oktobra druga priča

Sramno je da se od 1.7 miliona eura, kojima je u prethodnoj godini raspolagao gradski Sekretarijat za sport, gotovo nijedan cent nije dao kultnom MRK “Budućnost”, koji je u tom periodu bilježio nevjerovatne rezultate – 3. mjesto u crnogorskoj ligi, a srebrnu medalju u Kupu. Pozivamo odlazeće rukovodstvo Glavnog grada da u narednih mjesec i po dana riješe problem koji su stvorili i isprave sopstvenu bruku, šta se svakako više neće dešavati od 24. oktobra ove godine.

Oštro reagujemo povodom najave muškog rukometnog kluba “Budućnost” da razmišljaju o obustavljanju svog rada, zbog toga što Glavni grad i odlazeći gradonačelnik nisu ispunili data obećanja i obezbijedili minimum finansiranja tog kluba.

Niko ne spori da ŽRK i KK “Budućnost” zaslužuju veća sredstva od drugih institucija sporta (u 2021. godini su dobili 450 hiljada eura), ali se manjim sportskim kolektivima poput MRK “Budućnost” moraju omogućiti elementarni uslovi rada, kako bi razvijali muški rukomet u najvećem gradu naše države. Kada se ostvaruju rezultati na evropskim takmičenjima, svi su tu da navijaju i kupe poene, a kada treba uložiti minimum novca svih nas, da ti rezultati budu još bolji, onda gradonačelnik i gradske vlasti ćute kao zaliveni. Srećom, takvu praksu radikalno mijenjamo već od 24. oktobra!

Samo od sredstava koje je odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković utrošio na svoja službena putovanja u prethodnoj godini (skoro 26 hiljada eura), MRK “Budućnost” bi mogao funkcionisati značajno bolje i bez brojnih problema sa kojima su se borili tokom šampionata.