Ogoljena antievropska politika Krivokapića, Spajića i Milatovića, pokret da im se zove „Rusija sad“

Ako je javnost imala dilemu da li odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i njegovi ministri predvođeni Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem imaju u svojoj agendi zaista prozapadni, evropski put, ili put bespuća okrenut istoku i Rusiji nakon današnje sjednice Vlade stvari su jasne. Krivokapić, Spajić i Milatović svoju političku opciju koju su godinu dana osnivali na račun građana Crne Gore mogu umjesto „Evropa sad“ nazvati „Rusija sad“.

Krivokapićev potez o prekidu sjednice Vlade i neusvajanju sankcija prema Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog nedemokratskog režima razjašnjava cijelu situaciju. Krivokapićev politički svjetonazor je ogoljen a to što Spajića i Milatovića zajedno sa sobom građanima Crne Gore nudi zapakovane u foliji „Evropa sad“ od danas više ne pije vodu.

Crna Gora kao buduća članica EU koja je u podmakloj fazi pregovora o pristupanju (uz par drugih nedemokratskih država) jedina je u Evropi koja nije izrekla sankcije Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog režima zbog ratne agresije na Ukrajinu.

Ova situacija je još jednom pokazala zašto je ova Vlada morala da ode a da nova što prije treba da bude izabrana.

Čvrsto vjerujemo da će na svu sreću ova Vlada biti u prilici da odlučuje još samo nekoliko dana a da će nova odmah po stupanju na dužnost odlučno nastaviti putem EU kojeg podržava ogromna većina građana Crne Gore.