Novaković Đurović: Odnos Spajićeve Vlade prema imenovanjima u EPCG vrhunac neozbiljnosti i neprofesionalnosti

“Današnje odlaganje sjednice Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) zbog partijskog mimoilaženja u PES-u vrhunac je neozbiljnosti Spajićeve Vlade i parlamentarne većine”, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je kazala da je ovakav odnos ipak ne iznenađuje, jer je otpočet donošenjem protivustavnih izmjena Zakona o privrednim društvima, sa jednim jedinim ciljem – da se u Odbor direktora EPCG imenuju partijski predstavnici PES-a, a isključe profesionalci koji su u prethodnom periodu u EPCG postigli istorijske rezultate.

“Meritokratija, imenovanje kvalitetnih, a ne partijskih kadrova, bilo je jedno u nizu predizbornih obećanja Pokreta Evropa sad, koje je današnjim odlukama Vlade u odnosu na EPCG još jednom potpuno obesmišljeno”, poručila je Novaković Đurović.

Ona je dodala i da umjesto takvih najava, danas pratimo predstavu u kojoj se, do sada, predlaže treći po redu član Odbora direktora ispred PES-a i opet mijenja Odluka Vlade zbog partijske nesloge i borbe za fotelje.

“I kao što program Evropa Sad 2, niko nije vidio, izvjesno je da nećemo gledati ni meritokratiju, već neozbiljan i neodgovoran odnos prema strateški najvažnijim resursima države”, zaključila je Novaković Đurović.