Novaković Đurović: Odbijanje žalbe Montenegro petrola potvrda ispravnosti odluka 43. Vlade

“Odbijanje žalbe Montenegro petrola od strane Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, potvrda je ispravnosti odluka i aktivnosti koje je 43. Vlada preuzela na suzbijanju eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morače”, saopštila je politička direktorka URE Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da je ova građevinska firma decenijama eksploatacijom šljunka devastirala korito rijeke Morače i umanjivala izdašnost vodoizvorišta Bolje sestre, a istovremeno takvim nelegalnim aktivnostima sticala milionske prihode.

Abazovićeva Vlada odlučno pokrenula akciju suzbijanja nelegalne eksplotacije šljunka

“43. Vlada je odlučno pokrenula aktivnosti na suzbijanju eksploatacije, donijela odluku o rušenju nelegalnih objekata i na taj način direktno povećala izdašnost vodoizvorišta za gotovo pet puta i omogućila uredno vodosnabdijevanje na crnogoroskom primorju prošle godine. Takođe, otpočeli smo i aktivnosti na saniranju korita rijeke Morače u saradnji sa Regionalnim vodovodom.”, poručila je Novaković Đurović.

“Vjerujem da će i dalji tok postupka u vezi sa firmom Montenegro petrol takođe potvrditi da smo u mandatu 43. Vlade radili u javnom interesu i pokrenuli najvažnije  procese u ovoj oblasti, koje sada treba samo da nastavi i 44. Vlada. A jedini pravedan ishod ovog postupka bio bi da se od nelegalnog eksploatatora naplati pričinjena šteta od strane države”, zaključuje Novaković Đurović.