Novaković-Đurović Krapoviću: Politički trenutak isuviše ozbiljan za “ratovanje saopštenjima“, ponudite bolje rješenje

,,Na vaša brojna pitanja smo odgovore dali svojim konkretnim djelovanjem kao činioci vlasti. Sve sto smo kao dio vlasti činili do sada bilo je u pravcu evropskog puta Crne Gore, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i očuvanja građanskog koncepta. Ali jedno pitanje nam jeste posebno zanimljivo kad ga vi iznosite, a tiče se izglasavanja Tužilackog savjeta. URA je mjesecima insistirala da dobijemo Tužilacki savjet, čije ste izglasvanje vi kocili, da bi ga u jednom trenutku uslovili rekonstrukcijom Vlade, po vašem modelu”, odgovorila je politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović na reagovanje Dragana Krapovića. 

,,Istovremeno, objasnite kako kao “državotvorna, prozapadna, proevropska partija” i garant vladavine prava, kako se deklarišete, na jedan legitiman politički predlog kakav je manjinska vlada, odgovarate potpirivanjem netrepeljivosti i pozivanjem građana da izađu na ulice i brane izbornu volju? Je li to put za stabilnost, pomirenje i spustanje tenzija u društvu koje nas svakodnevno udaljavaju od reformi i evopskog puta? Za razliku od vas, mi nudimo rješenje i dijalog. Nismo pozivali građane na ulice da brane izbornu volju, kad smo vas čekali da se izglasa Tužilacki savjet. Sačekali smo da dijalogom dođemo do rješenja. Na kraju, o kakvom prozapadnom kursu govorite, kad, svjesni činjenice da je put integracije Crne Gore u EU blokiran, prije birate da u toj blokadi ostanemo, nego da je rješavamo. Kako je za prozapadnu partiju više prihvatljivo partnerstvo sa Demokratskim frontom u rekonstruisanoj Vladi, iako znate da u tom slucaju put ka EU ostaje u mjestu, nego manjinska vlada koja ima mogućnost da odblokira procese i institucije – a to je bila izborna volja građana”, kazala je još ona. 

,,Stoga, uz legitimnu kritiku na račun predloga o manjinskoj vladi, ponudite drugo rješenje ukoliko imate, i da se o njemu takođe izjasnimo. URA će se, kao i uvijek, o svakom predlogu jasno odrediti. Nadamo se da predlog nećemo čekati kao izglasavanje Tužilackog savjeta”, zaključuje Novaković-Đurović.