Novaković Đurović: Abazovićeva Vlada zaštitila vodoizvorište Bolje sestre, Spajićeva ga sada ponovo ugrožava

“Kompanija Tehno-put dobila je saglasnost na elaborat o zaštiti životne sredine za izgradnju asflatne baze na rijeci Cijevna, suprotno odredbama Rješenja Uprave za vode o sanitarnim zonama zaštite vodoizvorišta Bolje sestre. Podsjećam da je 43. Vlada  zapečatila prethodni objekat Tehno-puta u blizini ove lokacije, dok Vlada Milojka Spajića izdaje saglasnosti za iste aktivnosti”, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je podsjetila da je zahvaljujući odlučnim potezima Vlade Dritana Avazovića, u sprečavanju nelegalne eksploatacije šljunka i izgradnji brane na Morači, oporavljeno vodoizvorište Bolje sestre, pa Regionalni vodovod danas isporučuje više količina vode u sekundi  od ugovorenih i snabdijevanje crnogorskog primorja vodom je stabilno. 

“Da bi se ovi pozitivni trendovi nastavili, potrebna je dalja zaštita vodoizvorišta i ulaganje u infrastrukturu, a ne izdavanje dozvola za izgradnju asfaltnih baza”, ističe Novaković Đurović.

Ona je pozdravila aktivnosti predsjednika UO Regionalnog vodovoda, Zorana Lakušića, koji, kako kaže, ulaže velike napore u očuvanju sanitarnih zona zaštite vodoizvorišta Bolje sestre.

“Vlada je u obavezi da industrijske i privredne aktivnosti u ovim zonama zaustavi i izmjesti na druge lokacije, kako bi se očuvali vodni resursi”, zaključila je Novaković Đurović.