Nikšićka URA: Institucije da zaštite Pavićevića i najoštrije kazne napadače

,,Najoštrije osuđujemo nastavak pritisaka na građane koji javno kritički deluju i ukazuju na štetna postupanja, i zahtijeva od vladajućih struktura da odmah reaguju i najoštrije kazne počinioce. Ovog puta na udaru nasilnika našao se građanski aktivista Boško Pavićević koji je, nakon prebijanja zbog toga što je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja, trenutno na KBC-u i čeka operaciju vilice, a klinički nalaz uključuje i brojne podlive, iščašeno rame, potres mozga i polomljene zube”, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, namjera batinaša je očigledna. ,,Radi se o upozorenju i zastrašivanju građanskih aktivista zbog sve veće podrške koju imaju u razotkrivanju štetnih postupanja. Ovo je samo nastavak pritisaka i napada na slobodoumne i misleće ljude koji se ne mire sa devastiranjem naših gradova, privatizacijom institucija i ‘disciplinovanjem’ svih koji se usprotive. Aktivisti su konstantno izloženi medijskom linču, koji rezultira fizičkim nasiljem kakvom smo na žalost i ovog puta svjedoci. Atmosfera linča ima za cilj da se ovakvi i gori napadi opravdaju. Prebijanje građanskih aktivista sumorna je i neprihvatljiva slike protiv koje moraju ustati sve građanke i građani Nikšića”.

Iskazujući punu podršku svim društvenim aktivistima čije je djelovanje upućeno na mijenjanje nivoa svijesti naših građana u vezi sa kulturom življenja i tolerancijom uopšte, nikšićki odbor URE još jednom apeluje na nadležne zahtijevajući hitnu reakciju u cilju otkrivanja i procesuiranja odgovornih za ovaj nasilnički čin.