Nikšićka URA: 2,7 miliona opredijeliti u Budžetu za rekonstrukciju puta Nikšić – Župa Nikšićka

,,Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet”, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali iz te partije, za potrebe rekonstrukcije pomenute saobraćajnice potrebno je, po revidiranom projektu, izdvojiti dva miliona i 720 hiljada eura. ,,Kako se radi o dionici puta koja je u izuzetno lošem stanju, a koju svakodnevno koristi veliki broj učesnika u saobraćaju, jasna je neophodnost realizacije ovog projekta. Time bi se dao puni doprinos razvoju ovog kraja u kome je stalno naseljeno preko četiri hiljade stanovnika. Od posebnog značaja je i činjenica da u tamošnjoj osnovnoj školi nastavu pohađa oko tri stotine učenika koji svakodnevno prelaze ovu visoko rizičnu dionicu puta. Smatramo da bi se realizacijom ovog projekta značajno poboljšali uslovi života u MZ Župa Nikšićka, koja svake godine, po osnovu svojih prirodnih bogatstava (rudnika boksita, šume, vode itd.) i u budžet Opštine Nikšić i u državni budžet uplaćuje značajna finansijska sredstva”.

Zbog svega navedenog, iz nikšićke URE smatraju opravdanim očekivanje da se ova stavka uvrsti u kapitalni budžet. ,,U slučaju da se to ne desi, odnosno da rekonstrukcija regionalne saobraćajnice Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje, ostane van kapitalnog budžeta, naš poslanički klub će adekvatno reagovati. Nikšićka URA ovom i sličnim inicijativama želi da nastavi i osnaži saradnju sa mjesnim zajednicama našeg grada”, zaključuju.