Može Danilovgrad: Dok lokalna uprava rasipa novac na „svečane večeri“ Danilovgrad grca od prezaduženosti

“Opština Danilovgrad i TO su svečano zatvorili ljetnu turističku sezonu u Danilovgradu. To i ne bi bilo čudno da Opština Danilovgrad nije prezadužena i da svaki euro u budžetu nije bitan, a građani Danilovgrada nemaju ni približnu informaciju koliko je opština prihodovala od ljetne turističke sezone pa ne vide razlog za rasipanje novca na njeno spektakularno zatvaranje. Naprotiv, ova manifestacija je propraćena uglavnom negativnim komentarima na račun novčanih sredstava koja su mogla biti skromnija ili utrošena u neke druge mnogo bitnije svrhe”, saopštili su sa liste danilovgradske URE “Može Danilovgrad, može Crna Gora”.

Kako su kazali, svečano zatvaranje ljetne turističke sezone u Danilovgradu se moglo objeležiti mnogo skromnije, uz sadržaj edukativnog karaktera koji je mogao uključiti obilazak kulturno-istorijskih spomenika, arheoloških lokaliteta i drugih zanimljivih lokacija uz pratnju vodiča.

“Međutim ljudi koji vode decenijama ovaj grad su još jednom pokazali da ne umiju domaćinski da upravljaju gradom i da nijesu pravi promoteri grada i njegovih kulturnih vrijednosti, kao i da je njihova politika prevaziđena”, kazali su oni.

Oni dodaju “Apsurdno je da TO i Opština Danilovgrad utroše najmanje 5 ooo eura, koliko minimalno košta nastup estradne zvijezde koja je nastupala na svečanom zatvaranju ljetne turistične sezone, a nijesu godinama uspjeli da ulože toliko novca u medijsku promociju Danilovgrada. Čak nijesu našli za shodno ni da odštampaju mapu grada ili da otvore turistički info pult na ulazu u Danilovgrad”. 

Iz danilovgradske URE naglašavaju da je lokalnoj vlasti bitnija sopstvena promocija, pa je i ovo svečano zatvaranje ljetne turističke sezone samo dio predizborne kampanje vladajuće partije i njhovih koalicionih partnera na račun građana.

“Dragi sugrađani oslobodimo naš grad ovakvih i svih drugih političkih manipulacija. Izaberimo odgovornost, zaokružimo 23. oktobra broj 7 na glasačkom listiću!”, zaključuju oni.