Mitrović da poništi štetnu odluku i dozvoli rad “Puteva”, štetu trpe građani, budžet i zaposleni

Podgorička URA pozvala je ministra urbanizma i ekologije Ratka Mitrovića, da otpečati asfaltnu bazu lokalnog preduzeća “Putevi” d.o.o. i do rješavanja administrativnog propusta Glavnog grada, omogući rad tog preduzeća.

“Zabranom rada asfaltnoj bazi, štetu će pretrpjeti na desetine hiljada građana Podgorice zbog probijanja rokova, gradski budžet zbog kupovine potrebnih materijala od privatnih kompanija, ali i preko 100 porodica zaposlenih u preduzeću, koje su već jednom prolazile stečajnu agoniju, izazvanu neodgovornim poslovanjem menadžmenta preduzeća. Sve to se može preduprijediti ukidanjem nepromišljene odluke Ministarstva, dok Glavni grad i preduzeće “Putevi” ne riješe sporni administrativni propust”, ukazala je podgorička URA.


Podgorička URA podsjeća da pored nepravedne odluke Ministarstva, menadžment kompanije “Putevi” svakako ne zaslužuje da obavlja odgovorne funkcije i mora biti smijenjen.

“Sama činjenica da je u prethodnih pola godine preduzeće “Putevi” kažnjeno sa tri maksimalne kazne, zbog nepoštovanja propisa u oblasti javnih nabavki, a da je zapisnikom utvrđeno i nelegalno priključenje na njihovu trafostanicu, kao i brojne druge nepravilnosti koje prate rad menadžmenta – a koje se istražuju, govore o neophodnosti hitnih promjena i drugačijeg vođenja tog važnog podgoričkog preduzeća”, ukazala je podgorička URA.

Međutim, u pokretu URA ističu da za sve te propuste ne smiju odgovarati zaposleni u tom preduzeću, koji svoj težak i odgovoran posao godinama obavljaju predano i časno.

“Zbog toga je ovakav postupak odlazećeg rukovodstva Ministarstva urbanizma i ekologije najblaže rečeno – nepromišljen i štetan i zbog toga se on mora hitno poništiti, kako bi preduzeće nastavilo sa radom. A ukoliko neko misli da mu ovakvi potezi, na štetu interesa Grada i hiljada građana, pomažu pri ostvarenju nekakve političke koristi – niti ima pojma o politici, niti voli ovaj grad”, ukazala je podgorička URA.