Miranović odgovorio Nikoliću: Kada DPS nekog proziva izdajnikom, znamo da brane kriminal i stotine miliona korupcije

“Jer ne vidite Vi u nama prijetnju državi, koju ste krali i ponižavali tri decenije, jer je Vama do Crne Gore stalo koliko do lanjskog snijega. Vi u nama vidite prijetnju svom nezakonito stečenom kapitalu, kriminalnim vezama i trulim temeljima na kojima počiva Vaš DPS, šta će epilog dobiti vrlo brzo – čim nezavisni i nepotkupljeni tužioci/teljke dobiju svoju šansu”, poručio je Miranović.

„Mjesecima jašete na imaginarnim temama i imaginarnim prijetnjama, samo da bi prikrili sva nepočinstva i kriminal koji ste nesmetano sprovodili pune tri decenije. Zloupotrebljavate pitanje Srebrenice, a zaboravljate da je Vaš predsjednik punio gorivom tenkove Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, a zajedno sa Slobodanom Miloševićem i Momčilom Krajišnjikom kovao planove o etničkom prekrajanju BIH. Zloupotrebljavate tehnička pitanja poput prebivališta, a poklanjali ste šakom i kapom državljanstva bjelosvjetskim tajkunima i kriminalcima, koji su crnogorski pasoš koristili samo da bi sa njim bježali preko granice. Govorite o nesposobnosti nove Vlade, a bili ste portparol najkorumpiranijeg režima u istoriji Evrope, iza kojeg je Crna Gora ostala nikada ranjivija i nikada uniženija. Zato, budite relaksirani, Crnu Goru ima ko da brani – od svih prijetnji, pa i od Vas i Vaših militantnih i kriminalnih krila, kojima neće poći za rukom da je destabilizuju i opet vuku kroz blato“, ističe Miranović u odgovoru.

On ukazuje da nema veće izdaje Crne Gore od „njenog trodecenijskog potkradanja, ponižavanja i namjernom slabljenja, samo kako bi šačica DPS-ovih funkcionera akumulirala stotine miliona eura i raznosila ih po zemljama Bliskog Istoka“.

„Antifašistički duh Crne Gore nas obavezuje da se borimo protiv takvih kao što ste Vi i Vaša partija, gospodine Nikoliću. Ako su naši preci polagali živote na oltar nezavisnosti od svih, iznutra i spolja, kao i za pravo Crne Gore da se razvija pošteno, jednako i da djeluje emancipatorski, onda je naša obaveza da tu borbu danas nastavimo. A Crna Gora suštinski može biti nezavisna samo ukoliko tu nezavisnost bude izgradila i od Vaše partije, njenih kriminalnih kandži i epskog lopovluka, kao i od svih drugih domaćih i regionalnih centara moći. Takvoj Crnoj Gori mi težimo – sa ujednačenom distribucijom dobara, ali i pravde, a u takvoj Crnoj Gori Vaša partija prirodno ne može naći svoje mjesto“, zaključuje Miranović na kra