Mikić odgovorio Koprivici: Ako ste za EU glasaćete izbor članova Sudskog savjeta

,,Kolega Koprivica, bez želje da od važnog, nacionalnog pitanja kakvo je izbor članova Sudskog savjeta, pravimo dnevnopolitički rijaliti šou, želimo samo konstatovati da će se na vanrednoj sjednici Skupštine pokazati ko je za ulazak Crne Gore u EU, a ko nije”, istakao je izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić u odgovoru poslaniku Demokrata Momu Koprivici.

Mikić ističe da će se sa izborom 4 ugledna pravnika – profesora Koraća i Vučinića, kao i advokata Kurgaša i Šoća – kompletirati Sudski savjet i time ispuniti prva od tri glavne obaveze na putu evropskih integracija i zatvaranja pregovaračkog procesa. 

Mikić navodi da Crna Gora ima veliku šansu koju mora iskoristiti i da u tom pravcu očekuje podršku svih poslanika koji, makar i deklarativno, promovišu evropske politike.

,,Dok su se neki bavili najnebitnijim stvarima u državi, drugi su rješavali najsloženije probleme u državi. Brzo ćemo sve vidjeti – ko je za EU, a ko za interese nekih drugih centara moći”, zaključio je Mikić u odgovoru Koprivici.