Mijanović: Sedam mjeseci rada 43. Vlade propratili brojni izuzetni rezultati, u budžetu i brojni projekti za Nikšić

„Sedam mjeseci rada 43. Vlade Crne Gore, bez obzira na nepovoljne globalne ekonomske izglede i visoku neizvjesnost, obilježili su brojni rezultati na različitim poljima“, saopštila je danas sekretarka Opštinskog odbora GP URA Nikšić Anđela Mijanović.

Poseban značaj, kako je istakla, imaju oni rezultati koji direktno utiču na životni standard kao što su: veći broj zaposlenih, povećanje prosječnih zarada, umanjenje akciza na gorivo, ograničavanje rasta cijena osnovnih životnih namirnica i struje, osnivanje prvog Alimentacionog fonda, i drugo što je sigurno uticalo na održavanje životnog standarda građana.

Prema njenim riječima, evidentan je veći priliv stranih investicija. ,,Usvojen je i IPARD III program za period 2021-2027, zahvaljujući kome je poljoprivrednim proizvođačimana na raspolaganju 63 miliona eura bespovratnih evropskih sredstava. Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu je projektovan tako da predviđe više novca za socijalnu zaštitu kroz dječje dodatke, naknade za novorođenčad i ostala prava iz oblasti socijalne zaštite, zatim povećanje penzija i zarada u javnoj upravi, više izdvajanja za kapitalni budžet i sektore zdravstva i obrazovanja”, navela je još Mijanović.

Ona napominje da su planirana i značajna ulaganja za Nikšić, kao i  rekonstrukcije saobraćajnica ka Podgorici, Plužinama i Trebinju, ali i izgradnja novog magistralnog puta Cetinje-Čevo-Nikšić za preko 3 miliona eura. ,,Tu su i rekonstrukcije lokalnih puteva ka Župi i Šipačnom, kao i projekat poboljšavanja vodosnabdijevanja u KO Župa. Nije zaboravljeno ni gradsko jezgro kroz uređenje prostora MZ Grudska mahala i izgradnju vatrogasno-spasilačkog doma i lokalnog RTV centra. Projekat Dom digitalne revolucije nas uvodi u moderne tokove savremenog doba, a da čuvamo i stare vrijednosti svjedoči rekonstrukcija objekta ˝Dvorac Kralja Nikole˝. Planirana je i rekonstrukcija zapadne tribine stadiona FK “Sutjeska” što je svakako dobra vijest za sve navijače ovog nikšićkog kluba”, zaključila je ona.