Medenica: DPS na mjestu “zločina“

,,Licemjerju nema kraja, ‘zdravo tkivo’ DPS-a je posjetilo ‘Skijalište Cmiljaču’. Samo ću ih podsjetiti da su još naši stari na planinama prvo pravili put, obezbijedili vodu, pa gradili brvnare i savardake”, saopštio je danas kandidat za poslanika sa liste Aleksa i Dritan – Hrabro se broji i član Predsjedništva Građanskog pokreta URA Miloš Medenica.

Kako je kazao, DPS je za potrebe izborne kampanje bez puta, bez struje i vode postavio stubove žičare i prateći objekat bez dalekovoda koji bi ih snadbijevao strujom. ,,Gle čuda da objekat ‘skijašnicu’ i restoran za koji su potrošili više od 400 000 eura nije moguća dobiti upotrebnu dozvolu, jer je izgrađena na pogrešnom mjestu iz razloga znanih samo ljudma DPS-a i njihovih koalicionih partnera. Iskustvo zaboravljene petlje na auto-putu ih je izgleda samo naučilo kako preko namjernih grešaka oteti jos novca građana. Uz sve to su, naglašavam za potrebe izbora i ličnih interesa, prosuli milone eura svih nas. Sada imaju obraza da se tamo fotografišu”, naveo je Medenica.

On je istakao da je 43. Vlada Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem formirala Operativni tim koji je prinuđen da angažuje eksperte kako bi na adekvatan način riješili probleme koji su napravljeni za vrijeme Vlade Duška Markovića. ,,Započela revizije postojećih i raspisala javne pozive za nove projekte kako bi valjano nastavila izgradnju skijališta ‘Cmiljača’ u Bijelom Polju i ‘Žarski’ u Mojkovcu. Samo za ispravljanje propusta u projektovanju i izgradnji će biti potrebna dodatna i ne mala sredstva. Namjera 43. Vlade je jasna, sredsva su planirana Budžetom i projekti će biti završeni, ali ne na način na koji su započeti, već na dobrobit svih građana. Teško je nabrojati sve apsurde koji su napravili vođeni ličnim interesima i potrebi da se ostane na vlasti. Na ekonomičan i efikasan način će biti završeni svi započeti i pokrenuti novi projekti na sjeveru. Poruka je jasna, bolje da nijeste započinjali investicije kojim ste građanima pred izbore ‘mazali oči’ i punili džepove pojedinaca”, zaključio je Medenica.