Marović: URA uradila sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu

,,URA je sve radila i radiće za evropsku budućnost Crne Gore. Samim tim, ona ne može nositi epitet antievropske partije koji ovih dana pokušavaju da nametnu naši politički oponenti”, saopštila je danas potpredsjednica URE i ministarka za evropske poslove Jovana Marović.

,,U protekla četiri mjeseca uradili smo sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu kojima bi naš evropski put bio odblokiran. Razgovarali smo sa svim stranama, povukli smo poteze za koje smo smatrali da mogu dovesti do smanjenja polarizacije, uradili smo sve, samo nismo sjedjeli skrštenih ruku. To se ne bi moglo reći za pojedine poltičke partije koje su proces posmatrale sa strane i pozivale na rušenje Vlade”, navela je Marović.

Ubrzanje evropskog puta, kako je još istakla, zahtijeva ispunjenje nekoliko ključnih zahtjeva, koje, osim pomenutih imenovanja, podrazumijeva i izmjene zakona i njihovu beskompromisnu primjenu, ali i široki društveni konsenzus o najvažnijim pitanjima. ,,Mi ćemo na njemu nastaviti da radimo”, zaključuje.